Al ruim een decennium dé EV-verkoopspecialist van Europa

Home | Financieel | Financial lease

Financiering dmv Zakelijk Financial Lease

Uw zakelijke aankoop financieren door middel van Financial Lease? Het kan uiteraard via iLectric Cars! Als u een gezond bedrijf heeft (bij een eenmanszaak geen BKR-notering) en een auto zonder btw koopt (margeauto), is de kans groot dat we het volledige bedrag kunnen financieren. Uiteraard mag/kunt u een aanbetaling doen om het te financieren bedrag te verlagen en dus ook het maandbedrag. Houd er wel rekening mee dat naderhand extra financieren niet mogelijk is, dus betaal niet te veel aan! Een bijpassende looptijd en slotsom bepalen het maandbedrag. Als u een btw-auto koopt, dient u altijd de btw aan te betalen, die u bij uw eerstvolgende btw-aangifte weer terugvraagt! Op het maandbedrag komt geen btw; het betreft alleen rente en aflossing. Ook rentekosten zijn autokosten en dus fiscaal aftrekbaar. De fiscus betaalt dus mee aan uw financiering!

Voordelen van Financial Lease

Waarom is Financial Lease (F.L.) aantrekkelijker dan Full Operationele Lease (F.O.L.)? U bent flexibeler met F.L.; het is uw auto, het maakt niet uit hoeveel kilometer u per jaar rijdt, en als u tussentijds een andere auto wilt gaan rijden, kan dat zonder extra (rente)kosten, bij een objectwissel krijgt u een nieuwe looptijd en investering, en uw F.L. loopt gewoon door!

Beperkingen van Full Operationel Lease

F.O.L. kan alleen bij zeer jonge auto’s (maximaal 1 jaar oud) en is altijd duurder dan het inzetten van een nieuwe auto! Daarnaast ligt het gemiddeld rendement van een F.O.L.-maatschappij ruim boven de 20% per jaar, rekenen ze met ‘maar’ 20% bonus/malus verzekeringskorting en reserveren ze geld voor onderhoud, wat bij elektrische auto’s veel minder is en bij Tesla’s zelfs nihil omdat Tesla’s geen onderhoudsbeurten kennen. Remmen doe je op de elektromotor(en), dus alleen banden slijten en kunnen bij elk bandenbedrijf vervangen worden. Maar de grootste kostenpost zit in het voortijdig beëindigen van het F.O.L.-contract…

Alternatief: Netto Operationel Lease

Netto Operationel Lease (N.O.L.) is een leasevorm waarbij de auto niet op uw eigen balans staat, maar op die van de leasemaatschappij, eventueel voorzien van verzekering en slotsom. Maar ook hier geldt: een duurdere en niet flexibele oplossing ten opzichte van F.L.

Contact en Calculatie

Vraag vrijblijvend een calculatie op en laat u informeren over de aanbetaling, looptijd en slotsom, zodat u een passend maandbedrag overhoudt!

Koop, lease of verkoop net als velen uw elektrische auto bij de EV-specialist van Europa, iLectric Cars!